Технології в ресторанному господарстві - Дударєв, Ігор Миколайович (Луцьк: ЛНТУ, 2026)
Ресторанна справа є однією з найбільш динамічних сфер сучасної економіки. Дисципліна «Технології в ресторанному господарстві» спрямована насамперед на формування у здобувачів вищої освіти практичних умінь і навичок, необхідних для ефективної роботи в закладах ресторанного господарства. Лабораторні заняття орієнтовані на відпрацювання професійних компетентностей у сфері організування виробничих процесів, планування діяльності закладів, розроблення та впровадження технологій приготування ресторанної продукції, забезпечення якості та безпечності харчових продуктів, а також організування обслуговування споживачів. Під час лабораторних занять особлива увага приділена формуванню практичних навичок роботи з нормативною документацією, довідковими матеріалами, технологічними картами, а також умінню застосовувати теоретичні знання для розв’язання реальних виробничих завдань. Методичні вказівки до лабораторних занять містять короткі теоретичні відомості, техніко-технологічні карти на страви, алгоритми виконання робіт, контрольні запитання. Такий підхід забезпечує поєднання теоретичної бази з практичним досвідом і сприяє формуванню професійної готовності майбутніх фахівців. Під час підготовлення методичних вказівок укладач використовував напрацювання, що є в навчально-методичній літературі та інших джерелах, які представлені у списку використаних джерел.
Keywords: ресторанне господарство; ресторанна продукція; ресторанні технології