Облік і оподаткування фінансових результатів будівельних підприємств - Яцишин, Андрій Володимирович (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
У першому розділі досліджено сутність економічної категорії «фінансові результати» та наукові підходи до управління ними, в тому числі з врахуванням специфіки будівельних підприємств. Надано оцінку нормативно-правовому забезпеченню обліку фінансових результатів та охарактеризовано національні і міжнародні стандарти обліку щодо них. У другому розділі розкрито тенденції розвитку будівельних підприємств в Україні, проведено статистичну оцінку їх діяльності. Визначено особливості формування облікової інформації про фінансові результати будівельних підприємств з урахуванням податкових змін під час війни. У третьому розділі запропоновано шляхи вдосконалення облікового забезпечення та оподаткування фінансових результатів будівельних підприємств.
Accounting and taxation of financial results of construction companies
Keywords: фінансові результати; прибуток; доходи; витрати; облік; облікове забезпечення; оподаткування; управління; будівельні підприємства