Проєкт цеху з виробництва м’якого сиру «Рокфор» - Дмитрук, Вікторія Павлівна (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Дмитрук В.П. Проєкт цеху з виробництва м’якого сиру «Рокфор». Рукопис. Кваліфікаційна робота бакалавра ОП «Харчові технології» спеціальності 181 Харчові технології. Луцький національний технічний університет. Луцьк, 2025. Кваліфікаційна робота бакалавра складається з вступу, п’яти розділів, висновків, списку використаних джерел. У кваліфікаційній роботі наведено документацію на проєктування підприємства виробництва м’якого сиру «Рокфор». На основі використання вихідних даних у випускній роботі були розроблені вихідні вимоги до сировини, що надходить на переробку, сформульовані вимоги до якісних показників готових виробів, наведена характеристика технології виготовлення сиру «Рокфор», розроблено машинно-апаратурну схему виробництва продукту. У роботі також були виконані розрахунки витрати сировини, матеріалів, проведено підбір технологічного устаткування. У кваліфікаційній випускній роботі розроблено план розміщення обладнання у виробничих приміщеннях цеху, розглянуті питання організації на підприємстві технохімічного та мікробіологічного контролю виробництва, а також питання безпечних умов на виробництві.
Keywords: молоко; сир; закваска; технологія; план; обладнання; рецептура; схема; безпека; якість