Шляхи підвищення рівня ефективності функціонування системи запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та реагування на них в контексті децентралізації державної влади - Морозович, Андрій Олександрович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
У роботі досліджено теоретичні та практичні засади створення та функціонування системи запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та реагування на них на рівні органів місцевого самоврядування в Україні, Англії та Франції.

The paper examines the theoretical and practical foundations for the creation and functioning of a system for preventing and responding to emergencies at the local government level in Ukraine, England, and France.
Keywords: пожежа; пожежна безпека; пожежно-рятувальні підрозділи; органи місцевого самоврядування; пожежники добровольці; механізм