Метеорологічна система на основі модулів Arduino - Мосійчук, Ігор Валерійович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
У роботі виконано аналіз технічних характеристик і призначення метеорологічної системи, розглянуто існуючі рішення, проведено їх порівняльну оцінку та визначено основні вимоги й доцільність впровадження розроблюваної системи. Обґрунтовано вибір апаратних компонентів на базі Arduino, розроблено функціональну схему, принцип роботи та схеми підключення модулів. Описано програмну реалізацію системи, зокрема особливості програмування мікроконтролера Arduino Pro Mini для керування давачами та модулем BMP180.

The paper presents an analysis of the technical characteristics and purpose of a meteorological system, reviews existing solutions, provides a comparative evaluation, and defines the key requirements and feasibility of the proposed system. The selection of Arduino-based hardware components is justified, and the functional diagram, operating principles, and connection schemes of the modules are developed. The software implementation is described, including the specifics of programming the Arduino Pro Mini microcontroller to control sensors and the BMP180 module.
Keywords: метеорологічна система; мікроконтролер; блок