Проєкт цеху з виробництва солоду - Кушнірчук, Діана Валеріївна (Луцьк : ЛНТУ, 2020)
У випусковій кваліфікаційній роботі бакалавра розроблено проєкт цеху з виробництва солоду. Використовуючи вихідні дані, в роботі: здійснено аналіз сучасного стану виробництва солоду; представлено типи та подана характеристика солоду; визначені вимоги до сировини та сформовані вимоги до органолептичних та фізико-хімічних показників якості солоду ячмінного; розраховано витрати зерна ячменю на виробництво солоду та витрати повітря на пророщування солоду. Також описано технологію виробництва солоду ячмінного та складено технологічну схему виробництва. Складена машинно-апаратурна схема виробництва солоду ячмінного та підібране технологічне обладнання. Розраховані площі приміщень цеху виробничого та побутового призначення. Розроблено компонувальний план цеху виробництва солоду ячмінного, зокрема розроблено план відділень цеху та розташування обладнання в них. Складені схеми технохімічного та мікробіологічного контролю виробництва солоду ячмінного. Розглянуті питання екологізації виробництва солоду ячмінного та організації охорони праці на виробництві, визначені небезпечні виробничі фактори та запропоновані заходи щодо безпечної організації робочого місця.
Keywords: ячмінь; зерно; солод; цех з виробництва солоду; технологія виробництва солоду ячмінного