Страховий менеджмент - Поліщук, Вадим Григорович (Луцьк : ЛНТУ, 2026)
Мета пропонованого видання – засвоєння здобувачами вищої освіти самостійно матеріалу з курсу “Страховий менеджмент”, що визначає особливості управління страховою діяльністю. В основу видання були покладені такі напрями, що відповідають основним темам для вивчення даної дисципліни: сутність і значення страхового менеджменту; ресурсний потенціал, структура й органи управління страховою організацією; планування страхової діяльності; комунікації та інформаційне забезпечення страхового менеджменту; управління маркетинговою діяльністю страхової організації; ризик-менеджмент страхової компанії; регулювання страхових претензій; управління грошовими потоками страховика; управління фінансовою надійністю страхової організації; фінансовий моніторинг у страхових організаціях. У методичних вказівках до виконання самостійної роботи приведені теми рефератів, завдання для самостійної роботи, тестові завдання для самоперевірки, кейси та список літератури, що сприятиме засвоєнню знань з курсу “Страховий менеджмент”. Методичні вказівки до виконання самостійної роботи виконані на високому рівні, відповідно до встановлених вимог і плану навчальної “Страховий менеджмент”.
Keywords: страховий менеджмент; планування; ризик-менеджмент; страхова претензія; фінансова надійність; грошовий потік; фінансовий моніторинг