Прилад для вимірювання параметрів шуму та вібрації ВШВ-003-М2 - Винарський, Владислав Юрійович (Луцьк: ЛНТУ, 2026)
Кваліфікаційна робота бакалавра складається з вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел, додатків. У загальнотехнічній частині описано технічну характеристику та службове призначення приладу для вимірювання параметрів шуму та вібрації ВШВ-003-М2. Проведено аналіз існуючих аналогів, описано принцип роботи та фізичні перетворення, які покладено в основу роботи ВШВ-003-М2. В розрахунково-конструкторській частині описано структурно-функціональну схему приладу для вимірювання параметрів шуму та вібрації ВШВ-003-М2, його будову та принцип роботи, призначення окремих елементів та їх взаємодію. Проведено розрахунок підсилювача високих частот. Описано можливі несправності та способи їх усунення. У спеціальній частині описано особливості повірки приладів для вимірювання параметрів шуму та вібрації та повірочну схему для засобів вимірювання звукового тиску в повітряному середовищі.
Device for measuring noise and vibration parameters VShV-003-M2
The bachelor's qualification work consists of an introduction, three sections, conclusions, a list of sources used, and appendices. The general technical part describes the technical characteristics and service purpose of the device for measuring noise and vibration parameters VShV-003-M2. An analysis of existing analogues is carried out, the principle of operation and physical transformations that are the basis of the work of VShV-003-M2 are described. The calculation and design part describes the structural and functional diagram of the device for measuring noise and vibration parameters VShV-003-M2, its structure and principle of operation, the purpose of individual elements and their interaction. The calculation of the high-frequency amplifier is carried out. Possible malfunctions and methods for their elimination are described. The special part describes the features of the verification of devices for measuring noise and vibration parameters and the verification scheme for means of measuring sound pressure in the air environment.
Keywords: шум; вібрація; вібропереміщення; віброшвидкість; резистор; мікрофон; підсилювач високих частот; повірка.