Аналітичний інструментарій оцінки ефективності оборотних активів закладів медицини - Васковець, Юлія Федорівна (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
У першому розділі визначено наукове надбання з питань економічної сутності поняття «оборотні активи», їх класифікації та методики аналізу складу, структури та ефективності використання оборотних активів підприємства, а також особливостей методики аналізу закладів медицини. У другому розділі проведено макроекономічний аналіз стану закладів охорони здоров’я, в тому числі лікувальних закладів. Проведена загальна характеристика господарської діяльності закладів медицини Волинської та Рівненської областей, проаналізовано склад, структуру та показники ефективності використання оборотних активів досліджуваних закладів. У третьому розділі надано рекомендації, щодо удосконалення аналітичного інструментарію оцінки забезпеченості та ефективності використання оборотних активів закладів медицини.
Analytical tools for evaluating the effectiveness of current assets of medical institutions
Keywords: оборотні активи; ефективність; аналіз; методика; аналітичний інструментарій; оцінка