Нормативно-правове забезпечення кібербезпеки - Зицик, Сергій Григорович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Питання нормативно-правового регулювання сфери кібербезпеки зберігають значну актуальність в умовах правового режиму воєнного стану та необхідності поглиблення євроінтеграційних процесів.
Україна під час широкомасштабної агресії зустрічається з різними видами кібератак та кіберзлочинів, країна-агресор прагне заблокувати надання електронних послуг наслідком чого є непоодинокі випадки порушення прав громадян, порушуються цілісність та конфіденційність персональних відомостей, здійснюються фішингові атаки, провокується інформаційно-психологічний натиск на людей. Тож, захист кіберпростору в умовах зазначених викликів виступає стратегічно важливим пріоритетом у системі національної безпеки України.
Keywords: кібербезпека; кіберзлочин; інформаційне право