СПІВРОБІТНИЦТВО УКРАЇНИ ТА США: ЕКОНОМІКО-ДИПЛОМАТИЧНИЙ АСПЕКТ - Андрусік, Ангеліна Сергіївна (Луцьк : ЛНТУ, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження аспектів економікодипломатичного співробітництва України та Сполучених Штатів Америки, та виокремлення на цій основі перспектив подальшої співпраці в процесі повоєнної відбудови нашої держави в контексті російського вторгнення. Об’єктом дослідження є економіко-дипломатичний аспект американськоукраїнського співробітництва. Предметом дослідження є теоретичні та науково-практичні засади розвитку перспектив співробітництва України та США в умовах збройної агресії росії. У кваліфікаційній роботі досліджено теоретико-концептуальні засади міжнародного співробітництва, а саме сутність та принципи міжнародного співробітництва, роль вітчизняних дипломатичних відомств у розбудові міжнародного співробітництва та передумови становлення українськоамериканського співробітництва. Проведено аналіз стану та перспектив українсько-американського стратегічного співробітництва, зокрема здійснено дослідження динаміки торгівельного співробітництва України та США, військово-технічної підтримки України США в умовах збройної агресії росії та окреслено перспективи розвитку співробітництва між Україною та США у післявоєнній відбудові України. Практичне значення одержаних в процесі дослідження результатів полягає в тому, що його висновки та рекомендації можуть бути використані для подальших наукових досліджень даної тематики та допоможуть проаналізувати аспекти, які безпосередньо впливатимуть на відновлення економіки України в процесі розвитку українсько-американського співробітництва в повоєнних умовах за допомогою моделювання результативності сформованих рішень, що передбачають залучення ресурсного потенціалу України.
Keywords: міжнародне співробітництво; російсько-українська війна; стратегічне партнерство; повоєнна відбудова; міжнародна економіка; світовий порядок; геополітика; інвестиції