МІЖНАРОДНИЙ ВАЛЮТНИЙ ФОНД, ЙОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ТА РОЛЬ В ФІНАНСОВІЙ ПІДТРИМЦІ НАЦІОНАЛЬНИХ ЕКОНОМІК КРАЇН СВІТУ - Богдан, Денис Іванович (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
У роботі досліджено історичні умови виникнення, динаміку розвитку та цілі створення Міжнародного валютного фонду. Проаналізовано функціонально-організаційна структура МВФ, його роль в фінансуванні національних економік країн світу. Визначено значення МВФ для світової фінансової системи, основні напрямки діяльності МВФ, проведено оцінку позитивних та негативних сторін впливу Фонду на національні економіки. Окреслено найефективніші напрямки діяльності Міжнародного валютного фонду, що здійснюються з метою забезпечення фінансової стабільності та підтримки розвитку національних економік. Розроблено рекомендації щодо покращення діяльності МВФ.
Keywords: Міжнародний валютний фонд; фінансування; кредитування; квота; національна економіка; світовий фінансовий ринок; валюта; спеціальні права запозичення