Проєктування транспортного механізму для сировини - Маркевич, Владислав Володимирович (Луцьк: ЛНТУ, 2023)
В роботі було проведено аналіз існуючих крутопохилих конвеєрів і суміжних з ними типів конвеєрів та аналогічних розробок та їх недоліки. Розроблено кінематичну схему пристрою, що проектується. Визначено геометричні параметри роликоопор, погонних навантажень, зусилля від поздовжньо натягненого канату, опір на привідному барабані від натягу стрічки транспортера, загальне зусилля на привідному барабані. Розраховано потужність приводу, установчу потужність, сумарну потужність приводу конвеєру, розміри барабанів тощо. Подано рекомендації з експлуатації обладнання.

The work analyzed the existing steeply inclined conveyors and related types of conveyors and similar developments and their shortcomings. A kinematic diagram of the designed device has been developed. The geometric parameters of the roller supports, running loads, force from the longitudinally stretched rope, resistance on the drive drum from the tension of the conveyor belt, total force on the drive drum were determined. Drive power, setting power, total conveyor drive power, drum sizes, etc. are calculated. Recommendations for the operation of the equipment are provided.
Keywords: КОНВЕЄР; ТРАНСПОРТЕР; РОЛИКООПОРА; СТРІЧКА; НАТЯГ; БАРАБАН; ТЯГОВЕ ЗУСИЛЛЯ; НАВАНТАЖЕННЯ