Корпоративна мережа компанії DoDay - Чичелюк, Олеся Андріївна (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
У роботі представлені теоретичні основи проєктування корпоративних мереж, включно з поняттям корпоративної мережі, основними етапами проєктування, типовою структурою та топологією, каналами зв’язку, VLAN, використанням IoT-технологій та принципами адміністрування й контролю доступу. Виконано проєктування корпоративної мережі компанії DoDay, обґрунтовано вибір мережевого обладнання та розроблено фізичну й логічну структуру мережі. Практична реалізація здійснена в середовищі Cisco Packet Tracer, де налаштовано маршрутизатори, комутатори, логічну адресацію, VLAN, маршрутизацію, DHCP, Wi-Fi, VPN-з’єднання, а також впроваджено елементи мережевої безпеки, включно з ACL, шифруванням та SNMP-моніторингом.

The work presents the theoretical foundations of corporate network design, including the concept of a corporate network, key design stages, typical structure and topology, communication channels, VLANs, the use of IoT technologies, and principles of administration and access control. The corporate network of DoDay company was designed, with justification for the selection of network equipment and development of its physical and logical structure. Practical implementation was carried out in Cisco Packet Tracer, configuring routers, switches, logical addressing, VLANs, routing, DHCP, Wi-Fi, VPN connections, and implementing network security elements, including ACLs, encryption, and SNMP monitoring.
Keywords: VLAN; VPN; OSPF; Cisco Packet Tracer; IoT; DHCP; ACL; NAT