Корекційно-логопедична спрямованість логоритміки - Полухтович, Тетяна Григорівна; Мельничук, Юлія Євгеніївна (Київ : Наукові перспективи, 2025)
У статті розглянуто соціальну проблему – допомогти особливим дітям дошкільного віку та початкової школи діагностувати вади мовлення, максимально розвинути їхній потенціал через знання, творчість, мистецтво, сприяти адаптації в соціумі. Головними особливостями сучасної інклюзивної практики є: адміністративна підтримка, підготовка педагогів і допоміжного персоналу, усіх дітей, їхніх батьків, облаштування умов, універсальний дизайн тощо.

The article considers a social problem - to help special children of preschool and primary school age diagnose speech disorders, to maximize their potential through knowledge, creativity, art, and to promote adaptation in society. The main features of modern inclusive practice are: administrative support, training of teachers and support staff, all children, their parents, arrangement of conditions, universal design, etc.
Correctional-logopedic orientation of logorhythmics
Keywords: логоритміка; вади мовлення; адаптації в соціумі; особливі діти дошкільного віку