Аналіз середньомісячної заробітної плати штатних працівників за видами економічної діяльності в Україні: гендерні аспекти - Нужна, Оксана Анатоліївна (Одеса : ОНЕУ, 2025)
За даними Державної служби статистики України досліджено динаміку середньомісячної заробітної плати штатних працівників в Україні, а також співвідношення між заробітною платою чоловіків і жінок протягом останніх років. Встановлено зростання середньомісячної заробітної плати штатних працівників в Україні протягом періоду дослідження як для чоловіків, так і для жінок. Зафіксовано дещо нижчі темпи зростання середньомісячної заробітної плати штатних працівників у Волинській області, як жінок, так і чоловіків, порівняно з показниками загалом по Україні. Дослідження також показало, що різниця між середньомісячною заробітною платою штатних працівників-жінок і штатних працівників-чоловіків у Волинській області є значно меншою порівняно із показниками по Україні загалом.
Analysis of the average monthly salary of full-time employees by type of economic activity in Ukraine: gender aspects
Keywords: аналіз; гендерні аспекти; середньомісячна заробітна плата