Організаційно-економічне забезпечення інноваційного розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу в умовах війни - Журавель, Максим Вадимович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Кваліфікаційна робота магістра складається з вступу, трьох розділів, висновків та рекомендацій, списку використаних джерел. У роботі досліджено теоретичні, методичні та прикладні засади інноваційного розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу в умовах воєнної нестабільності. Висвітлено зміст і особливості інноваційної діяльності у сфері HoReCa, охарактеризовано ключові типи та напрями інновацій, визначено чинники та умови, що формують інноваційну активність підприємств у період війни. Проаналізовано стан і тенденції розвитку індустрії гостинності України, зокрема інвестиційну активність та рівень впровадження інновацій в досліджуваній сфері. Значну увагу приділено дослідженню діяльності кав’ярні «Золотий дукат» як прикладу підприємства, що впроваджує сучасні інноваційні підходи, удосконалює сервіс та підвищує ефективність бізнес-процесів у складних зовнішніх умовах.
Keywords: стійкість; адаптивність; інноваційні моделі; воєнний період; цифровізація; інноваційна активність; стратегічні напрями