Напрями підвищення ефективності функціонування комунального підприємства (на матеріалах Ремонтне житлово-комунальне підприємство № 1) - Дмитрова, Олена Віталіївна (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних напрямів підвищення ефективності функціонування комунального підприємства (на прикладі Ремонтне житлово-комунальне підприємство № 1) в умовах сучасних соціально-економічних викликів. Об’єкт дослідження – процес функціонування та розвитку комунального підприємства житлово-комунальної сфери в сучасних соціально-економічних умовах (на прикладі Ремонтне житлово-комунальне підприємство № 1). Предмет дослідження – сукупність теоретичних, методичних і практичних аспектів підвищення ефективності функціонування комунального підприємства. У першому розділі роботи розглядаються теоретичні основи економічної ефективності комунальних підприємств. У другому розділі роботи проведено аналіз й оцінку ефективності господарської діяльності комунального підприємства. У третьому розділі роботи, запропоновано пріоритетні стратегічні напрями, методи та інструменти підвищення ефективності діяльності досліджуваного комунального підприємства. У підсумку сформовано відповідні висновки.
Keywords: ефективність; ефективність функціонування підприємства; аналіз ефективності; оцінка ефективності; комунальне підприємство; рівень ефективності господарської діяльності