Модернізація багатоцільового свердлильно-фрезерного верстата з ЧПУ - Лугвіщик, Олександра Володимирівна (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
В даній випускній роботі на тему: “ Модернізація багатоцільового свердлильно-фрезерного верстата з ЧПУ ” зроблено літературний огляд, в якому наведені загальні відомості про багатоцільові верстати. Проведено аналіз технічного завдання на проектування. Зроблено кінематичний розрахунок приводу вертикальної подачі шпиндельної бабки, розрахунок передач та муфт, розрахунок передачі гвинт-гайка кочення. Виконаний розділ з охорони праці. Обґрунтування актуальності вирішення питань охорони праці.

In this graduation work on the topic: "Modernization of a multi-purpose CNC drilling and milling machine" a literature review is made, which provides general information about multi-purpose machines. An analysis of the technical task for the design was carried out. A kinematic calculation of the vertical feed drive of the headstock, calculation of gears and couplings, calculation of the rolling screw-nut transmission were made. A section on labor protection was completed. Justification of the relevance of solving labor protection issues
Modernization of a multi-purpose CNC drilling and milling machine
Keywords: шпиндельна бабка; верстат; шпиндель; електродвигун; підшипник; муфта.