Модернізація та дослідження шліфувального верстата з метою підвищення його динамічної точності - Сльозко, Микола Віталійович (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
Робота присвячена питанням розробки методики та дослідження шпиндельного вузла плоскошліфувального верстата. В роботі проведено аналіз статичних і динамічних характеристик шпиндельного вузла різних компоновок. Розроблені дві оригінальних методики розрахункового аналізу точності шпиндельних вузлів і точності траєкторій рухів столу верстата по направляючих.

The work is devoted to issues of development of the methodology and research of the spindle unit of the surface grinding machine. The paper analyzes the static and dynamic characteristics of the spindle assembly of various layouts. Two original methods of calculation analysis of the accuracy of spindle nodes and the accuracy of the trajectories of the machine table movements along the guides have been developed.
Modernization and research of the grinding machine in order to increase its dynamic accuracy
Keywords: вал; шпиндель; підшипник; модель; частотний аналіз