Розробка та дослідження кросплатформного мобільного застосунку для вивчення іноземних мов із використанням штучного інтелекту - Антонюк, Павло Олександрович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
У роботі обґрунтовано розробку кросплатформного мобільного застосунку для вивчення іноземних мов із використанням штучного інтелекту. Проаналізовано сучасні мобільні технології та існуючі рішення, сформульовано вимоги до системи та спроєктовано архітектуру з клієнтською частиною на React Native/Flutter, серверною на Spring Boot і базою даних PostgreSQL. Реалізований прототип інтегрує ШІ для генерації персоналізованих навчальних завдань, підтверджує ефективність під навантаженням і демонструє переваги у персоналізації контенту та оптимізації витрат.

The thesis substantiates the development of a cross-platform mobile application for foreign language learning enhanced with artificial intelligence. Modern mobile technologies and existing language-learning solutions are analyzed, system requirements are defined, and a modular architecture is designed with a client on React Native/Flutter, a server on Spring Boot, and a PostgreSQL database. The implemented prototype integrates AI for generating personalized learning tasks, demonstrating system stability under load, improved content personalization, and cost optimization, confirming the effectiveness and practical value of the proposed solution.
Development and research of a cross platform mobile application for learning foreign language using artificial intelligence
Keywords: мобільний застосунок; штучний інтелект; кросплатформна розробка; мовні моделі