Альтернативний комікс: історія та дизайн-особливості. - Водик, Ірина Валеріївна (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
Кваліфікаційна робота магістра присвячена дослідженню історії, дизайн особливостей альтернативного коміксу та розробці власного альтернативного коміксу. В роботі, у 1 розділі, досліджено історіографію та еволюцію дизайну коміксів і його відгалужень. Виділено і досліджено комікси країн Азії; подано характеристику їх зміни залежно від функціонального, досліджено історичний розвиток коміксу на теренах України. У 2 розділі сформовано типологію коміксі; описано функціональні методи та прийоми, їх застосування. У розділі 3 було досліджено дизайн - особливості коміксу з точки зору поліграфії, візуальної ергономіки, художнього стилю і композиції, завдяки цьому вдалося окреслити перспективи розвитку коміку. У розділі 4 «Дизайн-розробка альтернативного коміксу на основі готичної прози “Смалюх” Стефана Грабінського» описуються складові частини його проектування, особливості формотворення дизайну розробки та матеріали, які використані при друці коміксу. Об’єктом проектування кваліфікаційної роботи є альтернативний комікс на основі готичної прози “Смалюх” Стефана Грабінського.
Keywords: комікс; мальопис; манґа; мистецтво