Проектування дільниці ремонтно-механічного цеху з розробкою технологічного процесу виготовлення деталі «Колесо зубчасте» - Мельник, Кирило, Олегович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
В пояснювальній записці приводяться всі необхідні розрахунки, вона містить всі необхідні розділи і повністю відповідає встановленим вимогам. У першому розділі роботи зроблено визначення ремонтної складності обладнання, визначення структури і періодичності робіт по плановому технічному обслуговуванню і ремонту, а також складено графік планових ремонтів. У другому розділі роботи виконано обґрунтування технологічного процесу капітального ремонту деталі і розробка технологічного процесу її ремонту. В подальших розділах визначено норми часу на верстатні операції технологічного процесу відновлення деталі та виконано вибір норм часу на слюсарно-кладальні операції; виконано монтаж промислового обладнання і підготовку його до експлуатації. Розроблено циліндричну оправку для нарізання зубів зубчастого колеса. Розроблені заходи з охорони праці. Всі прийняті проектні рішення та їх доцільність підтверджено технікоекономічними розрахунками.

The explanatory note provides all the necessary calculations, it contains all the necessary sections and fully meets the established requirements. In the first section of the work, the repair complexity of the equipment is determined, the structure and frequency of scheduled maintenance and repair work are determined, and a schedule of scheduled repairs is drawn up. In the second section of the work, the justification of the technological process for overhauling the part and the development of the technological process for its repair are carried out. In the following sections, the time standards for machine operations of the technological process of restoring the part are determined and the time standards for metalworking and laying operations are selected; industrial equipment is installed and prepared for operation. A cylindrical mandrel for cutting gear teeth is developed. Occupational safety measures are developed. All adopted design solutions and their feasibility are confirmed by technical and economic calculations.
Design of a repair and mechanical workshop section with the development of a technological process for manufacturing a part "Gear"
Keywords: металорізальний верстат; технологічний процес; заготовка; деталь; режими різання; технологічна оснастка