Програмний комплекс засобами Matlab для інтерполяції таблично заданих функцій - Слівінська, Яніна Юріївна (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
Робота присвячена дослідженню методів інтерполяції таблично заданих функцій. Перший розділ охоплює огляд різних методів інтерполяції, основні поняття та численні приклади. У другому розділі розглянуто методику інтерполяції, зокрема методи Ньютона та Лагранжа. Третій розділ описує розроблені програми для побудови графіків інтерполяції та аналізу зростання, спадання і точок перегину функцій.

The work focuses on the study of interpolation methods for tabular functions. The first chapter reviews various interpolation techniques, basic concepts, and provides multiple examples. The second chapter presents interpolation methods, including Newton and Lagrange techniques. The third chapter describes developed programs for plotting interpolation graphs and analyzing function growth, decline, and inflection points.
A software complex by means Matlab for interpolation of tabular functions
Keywords: інтерполяція; метод Лагранжа; метод Ньютона