Житловий будинок у м. Ковелі - Чирук, Артур Михайлович (Луцьк: ЛНТУ, 2025)
Запроектована без підвального приміщення та горища. Головні розміри будівлі 59600×17600мм. Висота будинку 7,770м. Будівля призначена для ремонту та обслуговування автомобілів. Там запроектовано: 2 приміщення СТО площами 316,75 м2 та 212,44 м2, складські приміщення 213,24 м2, адміністрація 20,17 м2 та 33 м2, приміщення мийки авто 212 м2 та шиномонтажу 39,35 м2, продуктовий магазин і т.д. Планування і набір приміщень передбачає створення комфортних умов праці для працівників і підпорядкований функціональним процессам. Будівлю станції техобслуговування автомобілів запроектовано як каркасну будівлю зі збірних та монолітних залізобетонних конструкцій: фундаментів, колон, заповнення стін, балок та плит покриття. Зовнішні стіни запроектовано зі стінових навісних панелей з утепленням мінераловатними плитами товщиною 150мм. Для балки покриття довжиною 12 м прийнято бетон класу С32/40 та попередньо-напружена арматура класу А600. Згідно розрахунку прийнято вісім стержнів діаметром 16 мм в нижній полиці. Верхні полиці армовані арматурою класу А400С діаметром 10 мм. На балки вкладаються збірні залізобетонні ребристі плити покриття розміром 6х3 метрів. Бетон класу С25/30, попередньо-напружена арматура діаметром 20 мм класу А400. Монолітні фундаменти, що сприймають навантаження від колон проектуються стаканного типу. Глибина закладання даних фундаментів зумовлена геологічними особливостями даного району, а саме розміщенням несучого шару ґрунту і глибиною промерзання. Фундаменти виготовлені з бетону класу С20/25. Розміри основи 1,6х1,6 м під які зроблено бетонну підготовку з класу С8/10. Колони перерізом 50х50 см з поздовжньою арматурою діаметром 16 мм класу А400С. Під стіни запроектовано монолітні фундаментні балки з бетону класу С20/25. У відповідності із завданням на дипломне проектування в проекті розроблена технологічна карта на виконання монолітних фундаментів під колони. Бетонну суміш підвозять за допомогою автомобільних міксерів МАN з об’ємом 6 м3. Бетонну суміш подають в опалубку у бадді за допомогою автомобільного самохідного крану Faun RTF 30. Радіус вильоту стріли 22 м. Зроблено календарний графік будівництва та показано графік руху робітників. Розрахунковий термін будівництва складає 108 днів. Максимальна кількість працюючих 30 осіб, середня – 13. Розроблений у проекті будівельний генеральний план представлений на аркуші №8. Виконаний розрахунок тимчасових побутових приміщень, складських приміщень і площадок, водопостачання і енергозабезпечення буд майданчику. Складено кошторис на загально-будівельні роботи. Кошторисна вартість будівництва складає 6 млн 516 тис. грн.
Keywords: Житловий; ліфт; монолітний каркас; фундаментна плита; утеплення мінвата