Аналітичне забезпечення управління власним капіталом сільськогосподарських підприємств - Чернюк, Софія Валеріївна (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
У першому розділі розкрито теоретичні аспекти аналітичного забезпечення управління власним капіталом сільськогосподарських підприємств. Проведено оцінку наукового надбання з питань управління власним капіталом. Здійснено огляд методик аналізу власного капіталу. Досліджено формування інформаційної бази аналітичного забезпечення управління власним капіталом. У другому розділі подано статистичну оцінку діяльності сільськогосподарських підприємств. Виконано аналіз динаміки, структури, інтенсивності та ефективності використання власного капіталу. У третьому розділі розглянуто шляхи вдосконалення аналітичного забезпечення управління власним капіталом сільськогосподарських підприємств: проведено обґрунтування управлінських рішень щодо доцільності залучення кредитних коштів на сільськогосподарських підприємствах на основі ефекту фінансового важеля, а також проведено моделювання рентабельності власного капіталу сільськогосподарських підприємств з використання інструменту багатофакторного регресійного аналізу.
Analytical support of equity capital management of agricultural enterprises
Keywords: аналіз; власний капітал; динаміка; методика; оборотність; рентабельність; структура; управління