Туристичні ресурси Західного регіону України: стан та перспективи розвитку - Пластун, Богдан Миколайович (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
Визначено зміст та значення туристичних ресурсів в системі індустрії туризму. Доведено, що туристичні ресурси – це об’єкти чи території, які приваблюють туристів і мають потенціал для розвитку індустрії туризму, а також це специфічний тип природних або створених благ, що можуть функціонувати у вигляді об’єктів, матеріальних цінностей, територій, акваторій, маршрутів, заходів, подій, послуг, а також їх поєднання, що мають комфортні властивості, здатні задовольняти потреби туристів та формувати туристичний продукт.
Keywords: туристичні ресурси; сталий розвиток; безпека; Західний регіон; кластери; туризм; стейкхолдери