Аналіз тональності тексту методами машинного навчання - Фесіна, Олексій Олександрович (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
У роботі розглянуто методи аналізу тональності тексту за допомогою машинного навчання. Проведено аналіз існуючих алгоритмів та підходів до обробки природної мови, обґрунтовано вибір моделей і технологій. Реалізовано систему автоматичного визначення тональності текстів, проведено навчання та тестування моделей, оцінено їх точність і ефективність. Результати підтверджують працездатність розробленого підходу.

This paper presents the analysis of text sentiment using machine learning methods. Existing algorithms and approaches for natural language processing are analyzed, and the choice of models and technologies is justified. A system for automatic sentiment detection is implemented, models are trained and tested, and their accuracy and efficiency are evaluated. The results confirm the functionality of the developed approach.
Analysis of text tonality by machine learning methods
Keywords: машинне навчання; python