Проєктування автоматизованої системи прання із вбудованою технологією парової обробки текстильних виробів - Шкабура, Максим Олександрович (Луцьк: ЛНТУ, 2025)
У кваліфікаційній роботі бакалавра запропоновано конструкцію автоматичної пральної машини, яка оснащена генератором пари. Виконано аналіз чинних конструкцій пральних машин з додатковими функціями для покращення показників дбайливого відпирання білизни. Розроблено гідравлічну та електричну схеми пральної машини, конструкцію генератора пари і складальний кресленик бака пральної машини з системою обробки білизни парою. Виконано розрахунки теплових режимів роботи, потужності електричного нагрівача генератора пари, корпусу генератора на міцність під час дії тиску пари, клапана тиску. Розроблено необхідні креслення конструкції. Розроблено заходи з охорони праці і безпеки життєдіяльності під час експлуатації та обслуговування побутових пральних машин з функцією обробки білизни парою.

In the bachelor's qualification work, the design of an automatic washing machine equipped with a steam generator is proposed. An analysis of existing designs of washing machines with additional functions to improve the indicators of gentle washing of linen is performed. A hydraulic and electrical diagram of the washing machine, a design of a steam generator and an assembly drawing of the tank of a washing machine with a steam laundry treatment system are developed. Calculations of thermal operating modes, power of the electric heater of the steam generator, the generator housing for strength under the action of steam pressure, pressure valve have been performed. The necessary design drawings have been developed. Measures for labor protection and life safety during operation and maintenance of household washing machines with the function of steam processing of linen have been developed.
Keywords: ПОБУТОВА ПРАЛЬНА МАШИНА; СИСТЕМА ОБРОБКИ БІЛИЗНИ ПАРОЮ; ГЕНЕРАТОР ПАРИ; КЛАПАН ТИСКУ; ЕЛЕКТРОНАГРІВАЧ; ЕЛЕКТРОМАГНІТНИЙ НАСОС