Організація обліку основних засобів в сільськогосподарських підприємствах - Костюк, Дмитро Васильович (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
У розділі 1 «Теоретичні основи організації обліку основних засобів в сільськогосподарських підприємствах» проведено бібліометричний аналіз досліджень організації обліку в сільському господарстві, досліджено галузеві особливості обліку основних засобів та нормативно-правове забезпечення організації обліку основних засобів. У розділі 2 «Організація обліку основних засобів в сільськогосподарських підприємствах» проаналізовано забезпеченість сільськогосподарських підприємств України основними засобами , розкрито практику організації обліку основних засобів на великих сільськогосподарських підприємствах та фермерських господарствах. У розділі 3 «Вдосконалення організації обліку основних засобів в сільськогосподарських підприємствах» запропоновано вдосконалення інформаційного забезпечення обліку основних засобів та використання методів економетричного аналізу для прогнозування вартості основних засобів сільськогосподарських підприємств.
Keywords: основні засоби; сільське господарство; організація обліку; необоротні активи