Проєкт цеху з виробництва бісквітних рулетів - Мисковець, Михайло Вікторович (Луцьк : ЛНТУ, 2020)
У кваліфікаційній роботі приведена документація на проєкт технологічної лінії для виробництва бісквітних рулетів. Наведено характеристику сировини для виготовлення продукції, охарактеризовано технологічну лінію виробництва бісквітних рулетів. Проведено розрахунок багатофазної рецептури та потужності патоко-механізованої лінії. Враховуючи потужність та тип підприємства, виконано розрахунок площ приміщень виробничого призначення, за встановленими нормами обрано площі підсобних і складських приміщень цеху, також проведені розрахунки з освітлення та опалення цеху. Розроблено компонувальний план виробничої будівлі та план розміщення обладнання, де вказані габаритні розміри цеху, відстань між технологічним та допоміжним обладнанням, встановлені оптимальні відстані між обладнанням і колонами або стінами, питання охорони праці. У графічній частині кваліфікаційної роботи наведено технологічну лінію виробництва бісквітних рулетів, компонувальний план розміщення технологічного обладнання, наведено схему виробництва бісквітних рулетів, технохімічний контроль та наведенні показники якості бісквітних рулетів.
Keywords: бісквіт; борошно; органолептичні показники; продуктивність; сировина; технологічна лінія