Вплив термоциклування на структуру та властивості термоелектродних матеріалів - Павлюковець, Іван Сергійович (Луцьк : ЛНТУ, 2024)
Павлюковець І. С. Вплив термоциклування на структуру та властивості термоелектродних матеріалів Кваліфікаційна робота магістра ОП «Матеріалознавство» спеціальності 132 Матеріалознавство, Луцький національний технічний університет. Луцьк, 2034. Кваліфікаційна робота магістра складається з таких розділів аналіз сучасних досліджень термоелектродних, методика і Характеристика обʼєкту дослідження, закономірності та оцінка впливу термоциклування на структуру та слектрофізичні властивості, величина похибок термопар ніхросилнісил, зумовлена циклічною зміною температури, висновки. В даній роботі досліджували вплив циклічної зміни температури на структуру та електрофізичні властивості термоелектродного дроту, з якого виготовляються термопари ніхросил-нісил. Матеріали термоелектродів, такі як ніхросил і нісил, демонструють значно вищу стабільність термо-ЕРС порівняно зі сплавом хромель-алюмель, тому широко використовуються з всіх галузях промисловості. В роботі проведений аналіз структури термоелектродних сплавів (ніхросилу, нісилу); здійснено оцінку термо-ЕРС та мікроструктури після термоциклування, проведено аналіз мікротвердості зразків, вимірювання електричного опору термоелектродів.
Keywords: термопара; ніхросил; нісил; термоелектроди; термоциклування; термо-ЕРС