Обліково-аналітичне забезпечення розрахунків з оплати праці енергетичних компаній - Хомяк, Олена Василівна (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
У першому розділі розкрито економічну суть поняття «заробітна плата», охарактеризовано її функції та структуру; розкрито основні положення нормативних документів; проаналізовано засади державного регулювання мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. У другому розділі наведено показники роботи енергетичних компаній в період воєнного стану; проведений аналіз господарської діяльності енергетичної компанії ТОВ «ВЕЗ»; описаний порядок організації обліку заробітної плати та утримуваних податків; проведений аналіз фонду оплати праці, факторний аналіз та аналіз нарахованих податків та зборів. У третьому розділі запропоновані шляхи удосконалення організації заробітної плати, її документального оформлення та внесені пропозиції щодо удосконалення положень діючих нормативних актів; здійснено прогнозування середньомісячної заробітної плати з використанням різних функцій Excel.
Accounting and analytical support of payroll settlements of energy companies
Keywords: оплата праці; заробітна плата; премії; відпускні; лікарняні; рахунки обліку; звітність