Проєктні концепції сучасного музейного простору - Штинько, Анастасія Василівна (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
Кваліфікаційна робота магістра присвячена виявленню тенденцій сучасного музейного простору, адже на сьогоднішній день розвиток музею, впровадження інформаційних технологій в усі сфери суспільної діяльності уможливили виконання основного завдання музеїв - навчити зберігати і використовувати пам’ятки матеріальної та духовної культури, залучати людей до надбань світової історично-культурної спадщини, популяризувати українство, входження в глобальне суспільство. Передумови формування музеїв сучасного типу, і її класифікація, способи використання вимагає дослідження, удосконалення музейного простору в проектуванні.
Keywords: музей; інтер’єр; архітектура; середовище; дизайн; проектування; сучасність; простір