Організація обліку і контролю товарних запасів на підприємствах оптової торгівлі - Гіргіль, Ольга Валентинівна (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
У першому розділі досліджено поняття товарних запасів та їх класифікацію, систематизовано наукові праці по темі дослідження, охарактеризовано правове забезпечення організації обліку і контролю товарних запасів на підприємствах оптової торгівлі. У другому розділі проведено статистичну оцінку галузі та діяльності підприємств оптової торгівлі, надано характеристику організації обліку і контролю товарних запасів на підприємствах оптової торгівлі. У третьому розділі подано напрями вдосконалення організації обліку й контролю товарних запасів на підприємствах оптової торгівлі в частині розширення інформації щодо обліку і контролю товарних запасів в обліковій політиці, інвентаризації запасів, зведеного та аналітичного обліку.
Organization of accounting and control of inventories at wholesale enterprises
Keywords: товарні запаси; собівартість; облік; контроль; інвентаризація; підприємства оптової торгівлі