Оцінка санітарного стану лісів НПП «Цуманська пуща» із застосуванням супутникових засобів дистанційного зондування Землі - Гриневич, Вадим Віталійович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Кваліфікаційна робота магістра складається з вступу, чотирьох розділів, висновків і рекомендацій, списку використаних джерел, додатків. У роботі розглянуто можливості інтегрованої оцінки санітарного стану лісів Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» на основі поєднання наземних показників та супутникових даних дистанційного зондування Землі. Для просторового аналізу сформовано ГІС-основу (оцифрування квартальної сітки та виділів) і відібрано репрезентативні квартали різних функціональних зон. За даними Sentinel-2 у QGIS виконано розрахунок NDVI та зональну статистику в межах виділів. Встановлено обернений зв’язок між індексом санітарного стану та NDVI: та побудовано регресійну модель, що свідчить про високу придатність NDVI для оперативного моніторингу осередків ослаблення деревостанів.
Forest Health Assessment in Kivertsi National Nature Park «Tsuman Puscha» Using Satellite Remote Sensing
Keywords: САНІТАРНИЙ СТАН ЛІСІВ; ІНДЕКС САНІТАРНОГО СТАНУ; ДИСТАНЦІЙНЕ ЗОНДУВАННЯ ЗЕМЛІ; SENTINEL-2; NDVI; ГІС; QGIS; НПП «ЦУМАНСЬКА ПУЩА