Удосконалення пристрою гідравлічного різання тканин - Овадюк, Владислав, Олегович (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
В кваліфікаційній роботі розроблено струменеформуючий пристрій гідрорізальної установки, що базується на аналізі існуючих методів розрізання матеріалів у легкій промисловості та інших галузях. Процес проектування виконано з використанням математичної моделі та сучасних обчислювальних пакетів.

In the qualification work, a jet-forming device for a hydrocutting installation was developed, based on the analysis of existing methods of cutting materials in light industry and other industries. The design process was performed using a mathematical model and modern computing packages.
Keywords: РОЗКРІЙ; ПРИСТРІЙ ГІДРАВЛІЧНОГО РІЗАННЯ; ВИСОКОШВИДКІСНИЙ СТРУМІНЬ; ГІДРОАБРАЗИВНЕ РІЗАННЯ; ГІДРАВЛІЧНЕ РІЗАННЯ.