Проектування дільниці ремонтно-механічного цеху з розробкою технологічного процесу відновлення Блоку зубчастих коліс - Івануха, Едуард, Анатолійович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
У роботі розроблено технологічний процес відновлення Блоку зубчастих коліс. В кваліфікаційній роботі бакалавра встановлено тип та організаційну форму виробництва. Відпрацьовано деталь на технологічність. Вибрано спосіб отримання заготовки, економічно обґрунтовано. Вибрано метод обробки поверхонь. Проведено розрахункове обґрунтування баз. Визначено допуски і припуски, а також операційні розміри. Проведено розрахунок режимів різання розрахунковим і програмно - технологічним методом, вибір обладнання для правильного оснащення. Проведено нормування технологічного процесу. Спроектовано пристрій «Знімач регульований» для зняття підшипників і деталей з робочого вузла Шпиндельної бабки. Проведено розрахунок міцності фундаменту і спроектовано встановлення верстату на фундамент. В розділі охорона праці напрацьовані заходи при роботі з верстатами і верстатним обладнанням.

The work developed a technological process for restoring a gear block. The bachelor's qualification work established the type and organizational form of production. The part was tested for manufacturability. The method of obtaining the workpiece was selected, economically justified. The method of surface treatment was selected. The calculation justification of the bases was carried out. Tolerances and allowances were determined, as well as operational dimensions. The calculation of cutting modes was carried out by the calculation and software-technological method, the selection of equipment for the correct equipment. The technological process was standardized. The device "Adjustable Puller" was designed for removing bearings and parts from the working unit of the Headstock. The strength of the foundation was calculated and the installation of the machine tool on the foundation was designed. In the section on labor protection, measures were developed when working with machine tools and machine tool equipment.
Design of a repair and mechanical workshop section with the development of a technological process for restoring a gear block
Keywords: технологічний процес; блок зубчастих коліс; верстат; інструмент; оснастка