Розробка технологічного процесу механічної обробки корпусу 25.13.72 - Миколайчук, Назарій, Андрійович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
В пояснювальній записці приводяться всі необхідні розрахунки, вона містить всі необхідні розділи і повністю відповідає встановленим вимогам. У загальній частині проекту зроблено аналіз технічних умов, виходячи із службового призначення виробу, заводського технологічного процесу, сучасних досягнень в галузі виготовлення подібних виробів, на основі чого формується задача, яка вирішується в подальших розділах проекту. У технологічній частині проекту проводиться вибір оптимального виду заготовки, встановлюється необхідна кількість переходів для обробки кожної поверхні, визначається оптимальна структура технологічного процесу, який детально розроблюється. Розроблені пристрої для закріплення деталі в агрегатному верстаті, для алмазного розточування і спеціальний контрольний пристрій для контролю співвісності. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Всі прийняті проектні рішення та їх доцільність підтверджено техніко-економічними розрахунками

The explanatory note provides all the necessary calculations, it contains all the necessary sections and fully meets the established requirements. In the general part of the project, an analysis of the technical conditions is made, based on the service purpose of the product, the factory technological process, modern achievements in the field of manufacturing similar products, on the basis of which the task is formed, which is solved in subsequent sections of the project. In the technological part of the project, the optimal type of workpiece is selected, the required number of passes for processing each surface is established, the optimal structure of the technological process is determined, which is developed in detail. Devices for securing the part in the aggregate machine tool, for diamond boring and a special control device for controlling the alignment have been developed. Measures for labor protection and safety in emergency situations have been developed. All adopted design solutions and their feasibility have been confirmed by technical and economic calculations
Development of a technological process for mechanical processing of the case 25.13.72
Keywords: металорізальний верстат; технологічний процес; заготовка; деталь; режими різання; технологічна оснастка