Проєкт цеху з виробництва гречаного череневого хліба - Федина, Ольга Юріївна (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра складається з вступу, п’яти розділів, загальних висновків, списку використаних джерел та додатків. Кваліфікаційна робота присвячена проєктуванню хлібопекарського цеху, який спеціалізується на виробництві гречаного череневого хліба. У пояснювальній записці наведений асортимент хлібобулоних продуктів в Україні, викладена характеристика усіх сировинних компонентів гречаного череневого хліба згідно з нормативними документами, а також визначені показники якості готового виробу, який повинен відповідати всім нормам та вимогам ДСТУ. Розглянуто основні технологічні операції виготовлення гречаного череневого хліба, розроблено та описано машинно-апаратурну схему та технологічну схему виробництва продукту, проведено розрахунки рецептури хліба та обладнання, яке необхідне для його виготовлення, а також площ приміщень хлібопекарського цеху. Проведено підбір машин та апаратів, а також спроєктовано виробничі приміщення для забезпечення ефективного процесу виготовлення виробу. У роботі також опрацьовані заходи забезпечення техніко-хімічного та мікробіологічного контролю за виробництвом та розглянуті питання екології хлібзаводу та охорони праці працівників.
Keywords: гречаний череневий хліб; хлібопекарський цех; борошно; дріжджі; рецептура; технологічна схема; обладнання