Редакторський аналіз - Николюк, Тамара Володимирівна; Жванія, Людмила Вікторівна (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
«Редакторський аналіз » — нормативна навчальна дисципліна, що має розкрити основи та методику детального редакторського аналізу, який є ключовим у редакційно-видавничій підготовці тексту до публікації. Він також передбачає теоретичне обґрунтування методів роботи редактора та системний аналіз його практичних завдань в контексті всього видавничого процесу (з урахуванням різних аспектів цієї діяльності). Завдання курсу — засвоїти теоретичні засади та методичні підходи до редакторського аналізу, опанувати професійні методи роботи з текстами, авторськими оригіналами. Також передбачається формування навичок створення редакційних висновків, практичного досвіду у виявленні та коригуванні помилок у текстах, а також навчання аналізу різних жанрів публіцистичних текстів.
Keywords: Редакторський аналіз; редагування