Туризм як складова повоєнного відновлення регіонів України - Гаврилович, Олександра Сергіївна (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Досліджено теоретичні та практичні аспекти формування туризму як інструменту соціально-економічного відновлення регіонів України в повоєнний період. Розглянуто теоретичні засади сталого розвитку туристичної сфери, визначено чинники, що впливають на її ефективність у відновлювальному процесі. Проведено діагностику сучасного стану туристичної сфери в регіонах України та її перспектив у контексті викликів війни. Запропоновано стратегічні напрями розвитку повоєнного туризму, зокрема створення туристичного кластеру Волині «Шацькі горизонти».
Keywords: туризм; повоєнне відновлення; регіональний розвиток; сталий розвиток; туристичний кластер; стратегія