Капітальний ремонт а/д М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський (через м. Вінницю) у Вінницькій області - Сидняк, Роман Сергійович (Луцьк: ЛНТУ, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра складається з вступу, шести розділів, висновків до розділів, списку використаних джерел, додатків. У роботі досліджено кліматологічні особливості району будівництва, стан автомобільної дороги та запропоновано виконання капітального ремонту автомобільної дороги з конкретним земляним полотном та дорожнім одягом. Загальна протяжність частини шляху, який проєктується становить 2,8 км. Ділянка дороги, яка проєктується має 2 кути повороту радіусами по 3500 м. Ухил частини для проїзду 25 ‰. Мінімальні радіуси вертикальних кривих: випуклої – 25000 м, а увігнутої – 15000 м. Земполотно знаходиться переважно по насипу (висота 0,5 м - 1,33 м). Наявне земполотно спорудженне з дрібних пісків маловологих середньої щільності. Повсюди на ділянці капремонту насип у добре ущільненому стійкому стані. Проєктом передбачено 2 типи поперечних профілів земполотна. Проєктом передбачено 8 типів дорожнього одягу, включаючи з’їзди та примикання, тротуари, покриття автозаправки. На основній дорозі запроєктовано 2 види дорожнього одягу капітального типу з використанням геосинтетичих матеріалів у місцях підсилення існуючої конструкції.
Keywords: автомобільна дорога; капітальний ремонт; земляне полотно; дорожній одяг; штучна споруда