Формування політики корпоративної відповідальності компанії як чинника забезпечення її економічної ефективності (на матеріалах ТОВ «Молочна компанія «Галичина») - Шевчук, Наталія Олександрівна (Луцьк : ЛНТУ, 2024)
У роботі досліджено зміст корпоративної відповідальності. У процесі вивчення різних думок науковців визначено поняття корпоративної соціальної відповідальності, а також його прояви, розглянуто роль та взаємодію зі стейкхолдерами в процесі реалізації корпоративної соціальної відповідальності. Систематизовано методичні положення оцінювання корпоративної соціальної відповідальності бізнесу. Здійснено поглиблений аналіз стану розвитку молочного ринку та тенденцій розвитку молочної компанії. Досліджено соціальні ініціативи молочної компанії та вивчено становище компанії в сфері економічної відповідальності. Сформовано й обґрунтовано комплекс рішень, спрямованих на покращення реалізації політики корпоративної відповідальності.

The bachelor's qualification work examines the content of corporate responsibility. In the process of studying various opinions of scientists, the concept of corporate social responsibility and its manifestations are defined, the role and interaction with stakeholders in the process of implementing corporate social responsibility are considered. The methodological provisions for assessing corporate social responsibility of business are systematised. An in-depth analysis of the state of development of the dairy market and trends in the development of a dairy company is carried out. The social initiatives of the dairy company were investigated and the company's position in the field of economic responsibility was studied. A set of solutions aimed at improving the implementation of the corporate responsibility policy has been formed and substantiated.
Keywords: відповідальність; корпоративна відповідальність; корпоративна соціальна відповідальність; економічна відповідальність; ефективність