Проектування послуг індустрії гостинності регіонів України - Мельник, Тарас Олександрович (Луцьк : ЛНТУ, 2024)
Визначено сутність та особливості індустрії гостинності в сучасній економіці та досліджено основи проектування послуг у сфері гостинності. Зокрема дістало подальшого розвитку трактування термінологічного апарату індустрії гостинності регіонів як сукупності підприємств і організацій, діяльність яких спрямована на забезпечення потреб споживачів у сфері відпочинку, харчування, розваг, транспорту, розміщення та інших видів сервісу, що пов’язані із забезпеченням комфорту та задоволення потреб. Основний акцент зосереджено на концепції клієнтоорієнтованості, що спрямована на те, щоб послуги відповідали очікуванням гостей, враховувати культурні особливості, індивідуальні уподобання та рівень комфорту, а персоналізація сервісу відбувається через використання сучасних технологій та даних про клієнтів.
Keywords: індустрія гостинності; проектування; регіональні відмінності; інноваційні підходи до проектування послуг; стратегії адаптації