Проектування технологічного процесу механічної обробки валу вторинного коробки передач 21.1701105 - Ярликов, Олексій Олександрович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Об'єктом дослідження кваліфікаційної роботи є технологічний процес виготовлення валу вторинного коробки передач 21.1701105. Предмет дослідження – є вал вторинний коробки передач 21.1701105. Метою роботи є розробка технологічного процесу виготовлення валу вторинного коробки передач 21.1701105. В кваліфікаційній роботі проаналізовано базові технологічні процеси механічного оброблення та складання. Встановлено типи та організаційні форми виробництв, вибрано і економічно обґрунтовано спосіб отримання заготовки, проведено структурний аналіз і синтез кількох варіантів технологічного процесів механічного оброблення та складання і встановлено оптимальні. При детальному розроблені встановлено припуски та міжопераційні розміри, проведено розмірний аналіз, визначено режими різання та технологічне оснащення, встановлено контрольні, допоміжні та транспортні операції, проведено нормування. Розроблено пристрої для: оброблення отворів 5; розточування центрального отвору, комплексного контролю шліців, контролю радіального биття.

The object of the study of the qualification work is the technological process of manufacturing the secondary gearbox shaft 21.1701105. The subject of the study is the secondary gearbox shaft 21.1701105. The purpose of the work is to develop a technological process of manufacturing the secondary gearbox shaft 21.1701105. The qualification work analyzes the basic technological processes of mechanical processing and assembly. Types and organizational forms of production have been established, a method of obtaining a workpiece has been selected and economically justified, a structural analysis and synthesis of several options for technological processes of mechanical processing and assembly have been carried out and optimal ones have been established. During detailed development, allowances and interoperation dimensions have been established, dimensional analysis has been carried out, cutting modes and technological equipment have been determined, control, auxiliary and transport operations have been established, standardization has been carried out. Devices have been developed for: processing runout.
Design of the technological process of mechanical processing of the secondary gearbox shaft 21.1701105
Keywords: технологічний процес; верстат; оснастка заготовка; деталь; режими різання; формоутворюючі рухи