Фото-, теле- і радіожурналістика - Николюк, Тамара Володимирівна (Луцьк : Луцьк, 2025)
Практична та самостійна робота. «Фото-, теле- і радіожурналістика» — нормативна навчальна дисципліна, що має розкрити основні принципи функціонування телебачення, дати відомості з теорії фото-, теле- та радіожурналістики й практики журналістської діяльності. У межах курсу вивчатимуться базові терміни телевізійної журналістики, історія становлення телебачення, жанрова система телемовлення, жанри радіожурналістики, особливості фоторепортажу. Студенти будуть знати генезис специфіки телебачення, процес творчості, властивості телебачення, визначальні чинники у роботі тележурналіста. Здобувачі ознайомляться з історією радіо, особливостями сучасного радіомовлення, форматами та жанрами радіомовлення, фоторепортажем, жанрами фотожурналістики.
Keywords: Фотожурналістика; тележурналістика; радіожурналістика