Контролер швидкості вентилятора в залежності від температури з використанням Аrduino UNO - Кринчик, Віталій Олександрович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена розробці контролера швидкості вентилятора, що змінюється залежно від температури, з використанням Arduino UNO. У роботі розглянуто актуальність і сфери застосування систем керування температурою, принципи автоматичного регулювання та вимоги до контролера, здійснено вибір апаратних компонентів і програмну реалізацію температурозалежного керування, а також подано практичну реалізацію пристрою, його складання та програмування мікроконтролера в середовищі Arduino IDE.

The bachelor’s qualification work is devoted to the development of a temperature-dependent fan speed controller using Arduino UNO. The work considers the relevance and application areas of temperature control systems, principles of automatic regulation and controller requirements, presents the selection of hardware components and software implementation of temperature-based control, and describes the practical realization of the device, its assembly, and microcontroller programming in the Arduino IDE environment.
Keywords: контролер швидкості; температура; мікроконтролер; Arduino IDE; керування; вентилятор; датчик