Автоматизована система керування змішувальною ванною при виробництві плавлених сирів - Октисюк, Денис Романович (Луцьк: ЛНТУ, 2026)
Метою роботи є розробка автоматизованої системи керування емульгувальною ванною при виробництві плавлених сирів, яка забезпечить сталу якість продукції; підвищення ефективності процесу; зниження виробничих втрат; покращення гігієни та дотримання нормативних вимог. Практична новизна полягає у впровадженні нових технічних та функціональних можливостей, у переході від емпіричного керування до повністю автоматизованого, керованого параметрами, адаптивного керування, що значно підвищує якість продукції, ефективність та надійність процесу.
Automated mixing bath control system for processed cheese production
The objective of this work is to develop an automated control system for an emulsification bath used in the production of processed cheese, which will ensure consistent product quality; improve process efficiency; reduce production losses; and enhance hygiene and compliance with regulatory requirements. The practical innovation lies in the introduction of new technical and functional capabilities, as well as in the transition from empirical control to fully automated, parameter-driven, adaptive control, which significantly improves product quality, process efficiency, and reliability.
Keywords: емульгувальна ванна; плавлений сир; керування; ADAM-4000.