Дослідження інтелектуальних систем тестування як засобу оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти у Ківерцівському ліцеї №3 Луцького району Волинської області - Швець, Яна Олексіївна (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Кваліфікаційна робота магістра складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, переліку використаної літератури.У роботі досліджено можливості використання інтелектуальних систем тестування як сучасного засобу оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти в умовах закладу загальної середньої освіти. У першому розділі здійснено огляд і аналіз наукових джерел з проблематики цифровізації освітнього процесу, автоматизованого та адаптивного оцінювання знань, обґрунтовано доцільність упровадження інтелектуальних систем тестування. У другому розділі розроблено модель упровадження інтелектуальної системи тестування та визначено критерії оцінювання її ефективності в освітньому процесі. У третьому розділі описано методику педагогічного експерименту, визначено його етапи, інструменти діагностики та показники оцінювання навчальних досягнень учнів. У четвертому розділі представлено результати експериментального дослідження, їх аналіз і порівняння, що підтвердило позитивний вплив інтелектуальної системи тестування на об’єктивність оцінювання, навчальну мотивацію та рівень сформованості знань учнів.
Keywords: інтелектуальні системи тестування; оцінювання навчальних досягнень; цифрова педагогіка; адаптивне навчання; автоматизований контроль знань; педагогічний експеримент; загальна середня освіта